lunes, 26 de julio de 2021

CURS DE CRESTES AMB EL CLUB PIRINENC ANDORRÀ

 Aquest darrer cap de setmana hem dut a terme un nou curs de crestes amb alumnes del CPA, en aquesta ocasió i aprofitant que tots tres havien fet la formació d'escalada en via llarga s'han obert dos nous itineraris de cresta en el cap de setmana.


 

Aquesta aventura comença el dissabte entre el circ dels Colells i el de Montmalus, on una petita, però interessant agulla ens crida l'atenció. Aquí deixem un fàcil però interessant itinerari amb reunions equipades amb un bolt, per marcar l'itinerari i que poden ser reforçades amb flotants. 



La idea és que tots aquells que s'estan iniciant en aquesta activitat, trobin un itinerari assequible on poder començar a funcionar en autonomia col·locant assegurances. 


En un parell llarg d'hores arribem al Coll de Montmalus, Accedim al cim per continuar amb el nostre camí, que són les crestes que més enllà del Pic de Ribuls fins al Pic de lÀliga. Aquesta part de la jornada ens ofereix la possibilitat de practicar la conducció per crestes amb totes les seves variants, la corda curta, ensamble, mini llargs en un entorn molt auténtic i salvatge. 


El dia ens acompanya amb un vent que ens fa gaudir de bona temperatura d'alta muntanya, tots amb els tallavents posat durant tota l'activitat. A poc a poc anem arribant cap a la collada de Pessons.


Els objectius pedagògics d'avui s'han assolit, tots quatre hem gaudit d'una bona activitat que ens portarà cap al Refugi de l'Illa. Aquí farem nit per demà anar a explorar una nova cresta que tinc vista...


Avui recuperem forces gràcies a en David i el seu equip, Lluìs i Genís que ens tracten de meravella. Així que aprofitem la tarda per una activitat no prevista al pla inicial...



Just davant del refugi inaugurem un petit sector d'escalada per nens, superbo per jugar amb canalla petita i que espero fer créixer en futures visites. Avui hem equipat la 1ª via, " Candelita III+", amb el que també ha servit per fer un taller d'equipament.


Diumenge, anem cap al Pas Alt de Ribuls, aquí farem la 2ª obertura de la sortida. Trobem una cresta interessant on deixarem novament emprenta. Un itinerari d'uns 150 m de recorregut sense expansions per poder veure una manera diferent d'obrir.


Un cop acabem l'escalada ens dirigim de nou cap a la Collada de Montmalus i tornem cap a la muntanya més transitada. El cert és que ha estat un cap de setmana intens i força divertit on s'ha pogut practicar en tota mena de situació. 


Dues crestes i una via d'esportiva pels petits de casa, rodant per la zona de l'Illa gaudint de l'ata muntanya d'Andorra. 


Nomé queda felicitar els comapanys per la bona feina del curs i els bons moments. Tornarem a acabar la feina....

Dos dies d'alpinisme, recorrent les crestes de les nostres muntanyes i ensenyant als alumnes que l'exploració i l'aventura formen part del nostre esport. Encara queden mil aventures per viure ben a prop de casa. VISCA LA MUNTANYA!


No hay comentarios: