martes, 16 de septiembre de 2008

"LA TONTA" Germana de la rumba


"La Tonta" va ser oberta al mateix moment que la seva veïna , "La Rumba", ja que erem una bona colla ens vam decidir de fer dos fronts ,així no estariem colapsant les reunions i de passada aprofitariem per no avorrir a ningú.

Aquesta via és d'estil non expansión però amb un altre aire, tot en lliure. L'itinerari ,combinat amb un semiequipament li dona un caràcter fort a la via. Per repeticions cal dur friends i tascons(alguns baguetos per substituir), es pot rapel.lar per la mateixa via.

El lloc del vivac coincideix amb el de la cova, per nosaltres és molt recomanable anar a dormir allà, ja que el vivac és còmode i les vistes de la vall valen la pena. Cal tenir en compte que allà no trobem aigua i l'aprox és la mateixa que a la "Rumba" unes dues hores aprox.
"La Tonta" 220m, L16a/ L2 7a+/ L3 IV / L4 7b / L5 III

1 comentario:

Anónimo dijo...

Aquesta la vaig repetir fa uns quants anys amb el meu germà i ens va agradar bastant. El llarg de
7a+ li donaria una mica menys però s'ha de parar conte amb el fregament i les cintes ja que és molt llarg! Hi vam fer servir algun friend mitjà (assegurances una mica vetustes,je,je,..) Al llarg de 7b...ostres! a mi em va semblar 6c/6c+..això sí, era com estar apurant un A2+ equipat. Seguros bastant peculiars.

Ara en aquesta paret ja hi ha al menys 5 itineraris oberts, un parell d'intents i la cova de la dreta resta molt equipada de vies esportives de moltíssima qualitat, però que han malmés la "Rumba Catalana" en algun punt.

Canelles Klimb.
M.Blanco.