martes, 9 de septiembre de 2008

CANELLES "RUMBA CATALANA"

"LA RUMBA CATALANA"
Aquesta via d'artificial és la més difícil que hem obert a la Vall de Canelles, representa la unió de moltes hores d'esforç , a l'hora que és també un gran record de la convivència que ens va fer viure a tota la colla de nou.
Poc després de ser oberta vam rebre alguna trucada per demanar que fos enviada la ressenya, cosa que evidentment no vam fer, ja que era un moment en que no ens va venir de gust fer-ho i ha passat força temps desde aquell any.
La Rumba és per nosaltres un màxim exponent del "non-expansión" ja que l'itinerari i la roca obliguen a un esforç constant per progressar pel sostre. Aquesta via estava començada en els primers deu metres i abandonada després de molts anys.
Per repeticions cal tenir en compte que no hi ha aigua aprop, dues hores d'aproximació i que s'ha de dur un munt de ferro per poder repetir la via. La dificultat de la via és una suma de tot el que implica escalar allà , la dificultat de clavar i el "currasso" que implica. Així que el debat sobre el grau i tot el que podria surgir és algo que no ens interessa gaire, senzillament passem.
La via està oberta en una inmensa cova que segons el Sr. Jaume del Mas de Sant Pere, es diu "Espluga del cel" i l'accés es fa pel camí que surt recte del riu, amb una cadena, fins passar una finca on pujarem per uns lloms que van direcció a la cova.
Si algú s'anima a repertir la via, només cal contactar amb nosaltres al blog i li donarem la informació que ens demani.
Salut i bones rumbes

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola,soc en "paca" m` agradaria saber on esta aquesta rumba per poderhi anar a ballar!!!!!,salut i a tibarli
el meu mail es:festadelpaca@hotmail.com

brujo dijo...

Benvingut Paca:
Es tot un plaer trobar-te per aquí.
La via es molt fàcil de trobar, ja que al final de la vall, abans del roc del galliner, no hi ha cap altre cova com aquesta. Per repetir la via cal tota mena de trastes i força motivació, cosa que tens de sobra, així que si necesites algo mès ja m'ho dius

pelut trs dijo...

Iep!!!! Xavi soc el pelut trs es tot un orgull que un artificiero com el paca es miri una via nostra no!!!! El que necesitis Paca jo fins i tot soc capaç d'acompanyar-te fins a peu de via.
Es cert que l'Andrada ha de treure lesressenyes de la cova??? al llibre lleida climbs no hi surten!!!!