lunes, 28 de febrero de 2011

DAU AL SET, Roc del Balinyò

26 de Febrer, desprès de bastants dies de feina, hem fet la 1ª d'aquesta nova via: " Dau al set". Probablement una de les millors del Balinyò. Fins ara tots haviem parlat de la cara sud de Narieda, però la sud de Narieda queda a l'esquerra de la " cherokee" on un francès ha obert " L'ermità del Balinyò" dedicada al Marcel Millet que ja tronava a rondar per la vall.

La via comença a l'esquerra de "Flam amb Nata" i el primer llarg és una bonica placa de 5º que ens porta al peu d'una placa tiesa. El 2º és un dels millors llargs de regletas de la pared 6b/b+ i 30m de resistencia fins al peu del 3er, un bonic però trencat espero que ens porta al llarg estrella de la via.

       
                                                          2º llarg 6b/b+


                                                           4º llarg 6b+/c
El quart pasa l'únic sostre de les vies del Balinyò, un dels millors llargs que hem obert en aquesta pared.
Però no cal donar la via per acabada ja que al damunt hi trobem una placa tècnica de 5+ i 64m que fan una delicia per tots aquells que disfrutem del terreny variat.La nostre sorpresa ha estat que nomes hem trobat dos llargs de tràmit, el tercer i sisè que amb algùn canvi reunó fan que sigui una via bastant continua i amb poca vegetació, així que el camí d'exploració vegetal d'en Miquel el deixarem per la cara nord.


                                                 6º llarg, tot i se de canvi petreo petreo...

La via continua amb un llarg que per sort ha sortit de 5+ i és espectacular ja que torna a pasar per un dels trams tiessos de la pared, amb un grau agradable..


D'aqui un canvi de reunió i l'únic llarg de 6a de la via, un diedre espectacular desprès d'una bona placa.Camí del cim farem un llarg mès i ens juntarem a la sortida de la " Sal de Frutas"  pels dos últims llargs.

El resultat és 12 llargs d'una qualitat excepcional , pensem, i una de les vies mès directes al cim del Balinyò, amb un toc diferent ja que la gastronomia ha deixat el lloc a la inquietud intel·lectual que alguns pensen que no tenim....La revista fou creada el 1948 pels plàstics Antoni tàpies, Modest Cuixart, Joan Ponç i Joan Josep Tharrats, amb el poeta Joan Brossa i el filòsof Arnau Puig. El seu nom absurd, "dau al set", crerat un xic a l'atzar, durant una conversació entre tots, retrata ben bé la intenció de no aturar-se en la frontera de la lògica, on solen parar els pusil·lànimes.
L'arrencad impetuosa, sorprenent com inesperada, de tota una època per a la plàstica d'aquest país i per a la seva ja considerable expansió en el mon. Una fita que tots els estudiosos de l'art actual coneixen i insisteixen en esmentar.... MARCEL MILLET i XAVI BONATTI ,  Febrer del 2011 a l'alt Urgell

Aquí acaba una part d'una bona historia d'escalada i convivéncia durant l'hivern al bosc del Balinyò. Un any mes en Marcel ha deixat emprenta... Quin jefe!


Com han dit alguns:L'ermità del Balinyo ja ja ja

8 comentarios:

Anónimo dijo...

ENHORABONA PER LA VIA
NAMASTE

ROBERT

Fernando Lertxundi (alias tasker) dijo...

Zorionak xabi. Iremos cuando caliente el sol. Mañana salimos para noruega. Hasta pronto

Unknown dijo...

Hola,
sóc un de la cordada que estava a la Postres el dia que vosaltres vau fer la primera.
Voldríem provar-la la setmana que ve, per això voldria saber si per la tirada de 64m cal anar amb un 70 o si un 60 ja va prou bé.
Gràcies, ja us explicarem!

Anónimo dijo...

Aquest dissabte hem fet la via i es de "cinc estels" El Marcel amb la seva tasca d´equipar pel Narieda ens fa gaudir de debó de cada via que obre.Aquesta última entrega es d´una exquisites total (amb el mal de peus inclós).Marcel....ets un tecnócrata del Narieda !!!

jean-denis Achard dijo...

Hola,
Viernes hemos hecho por casualidad esta via. fue la primera vez que escalamos en el pico Narieda. Desde la coche hemos visto algunos puntos de la segunda tirada y lo hemos intentado sin saber nada de esta o otra via. Que buena sorpresa ! Totalmente equipada, inteligente, variada... y los friends estan quedado en el harnes. Empezamos tarde y salimos a la noche, sin luz, pero, con los hitos y la cuerdas fijas la bajada se pasa bien. Muchas gracias por esta nueva via.
((si quiere una proposicion de las cotaciones : 5c - 6a+ (manifico y de decision rapida) - 5a - 6a(+) (tecnico pero no duro)- 4c - 5c+ (la gran placa = 55 m me parece con nuestra cuerda de 50 m) - 4c - 6a (fino)- 5c - 5c+ - 4c - 4c - 5a). Usabamos la cuerda en doble y algunas cintas largas.

Lo siento por mi espanol, enhorabuena por esta via y tantas otras y sois los bienvenidos en la Dent d'Orlu !

Jean-Denis Achard

Ther dijo...

Bones, aquest diumenge ens plantegem anar a fer aquesta via, i no trobo més informació que la de la vostra ressenya.....em podrieu indicar grau màxim obligat...?
Gràcies!!

brujo dijo...

Hola:
Grau obligat? ostres es dificil dir amb exactitud, 6a+/ 6b?.
No li he demanat a ningú, pero com veus hi ha un frances que no li dona mes de 6a+...
De totes maneras no us la perdeu que es molt bona via

Ther dijo...

Bon dia, ahir vem atacar la via! Molt maca, ens va deixar molt bon gust de boca!!
Traçat molt bonic, i adherència inmillorable!
Tot i que el grau és obligat. En breu miraré de publicar una piada sobre aquesta via, i si us sembla be, miraré de posar els graus segons el que vem anar comentant entre nosaltres. Ja que és una via poc ressenyada, creiem queés bona idea. Hi esteu d'acord?
Salut, i felicitats per la obertura.