miércoles, 15 de diciembre de 2010

PIC DE CABAYROU VIA: BONATTI

Avui era el dia...
 Desprès de perseguir aquesta vessant desde principi de temporada, avui era " El DIA". Al arribar a l'estació la temperatura era de -15º i ja fa uns dies que no neva així que: perque no?


Aquesta és la vessant est del Pic de Cabayrou. Realment la linea que tenia pensada era la de l'esquerra, un corredor en diagonal de dreta a esquerra pel centre de la pared, però tots el plans han canviat ja desde l'aproximació.


Primera sorpresa, pujant per la pista de creussans abans d'on pensava trencar cap el peu del vessant, hem trobo aquest salt de gel. Un autentic " TSUNAMI" Així que penso que ja li pot quedar de nom, un resalt que forma un llarg de 20m i que fa 8/10m de 90º així que ja ho tenim.
 TSUNAMI WI-3+ 20m.


El cert és que no esperava trobar un començament de dia tan bo, així que quan he arribat al peu de pared he vist una goulotte estreta que prometia una bona escalada i la veritat és que ha estat així. La famosa tècnica del "grass-tooling" d'aquesta banda del pirineu començava a donar una gran satisfacció.



Avui he tret el màxim partit d'aquesta tècnica, els metres anaven caient i de la idea inicial he anat derivant a una linea més difícil que enllaçava trams drets d'aquesta sorprenent pared. El resultat és una via de dificultat MD/MD+ i uns 300m de desnivell.



Donçs aquí teniu la primera via que obro i li poso BONATTI, ja que penso que és una molt bona ascenció de pirineísme modern i de la que n'estic super content. Per les properes repeticions suposo que cal dur un joc d'empotradors i algun friend, alguns pitons plans poden anar molt be. Al anar sol he fet servir nomès material per progressar així que si algú s'anima li estare miolt agraït si m'envia la info del que ha fet servir.



 Per si serveix d'algo, aqui deixo una ressenya de la dificultat que penso que he trobat, teniu en compte que la tècnica ha esta de gel, neu i mixte amb " grass-tooling". Espero que si algú s'anima disfruti tant com Jo d'aquesta pujada d'adrenalina.

3 comentarios:

Fernando Lertxundi (alias tasker) dijo...

Zorionak xabi, eres el mejor. y como mas mola, buscando cosas nuevas. ALPINISTA

brujo dijo...

Vais a tener que venir algun dia por Andorra, ya que se empieza a poner interesante. Abrazos

lolo dijo...

molt bona apertura, si senyor, ets un crack... avore si fiques mes fotets.