martes, 16 de marzo de 2010

YIHAD WI-6º CABANA SORDA

Fa molt temps que aquesta línea de gel em tenia el cor robat, varies vegades aquest hivern m'ensenyava els seus 30m desafiants com reclamant una ascenció. El problema és que desde que s'aixeca el sol comença a banyarla directament i fa que sigui complicat trobar les condicions ideals, tot i això aquestga vegada hem ajustat les comptes pendents i "YIHAD" ja és un bon record i com no un dels millors regals de Cabana Sorda.

El peu del mur és una plataforma perfecta ben protegida del vent i gràcies al sol un lloc ideal per estar un matí. La roca del sector és molt bona i ja tinc mirades tres possibles líneas de dry-tooling per obrir, així que en tornare a parlar d'aquest racó.
Aquesta via és dels pocs 6º de gel d'andorra i consisteix en una columna que queda partida al mig per una plataforma, que dona un bon descans i amb les condicions óptimes pot fer-se sense anar al repòs. Encara que aquesta vegada el gel obligava a escalar pel mig ,si creix molt penso que per la dreta podria ser un pèl menys dret.
Tot aixó no hauria esta possible sense la paciencia d'en Nacho que sense fer gaires preguntas es va apuntar ràpid quan li vaig demanar d'acompanyar-me. Cal dir que feia quatre anys que no tocava els piolets, així que gràcies company. Un cop al lloc a tots dos ens van agradar les moltes possibilitats de obrir vias que té el sector amb lo que ja tinc un altre compi motivat per anar a fe el jabato.
Així que aqui deixo aquesta Yihad, la nostre santa guerra de cada hivern, buscant líneas de gel per tot arreu i renovant la il-lusió que ens fa sortir a la muntanya cada cop amb mes ganes.

No hay comentarios: