domingo, 1 de julio de 2012

MEDACORBA-PIC DEL PLA DE L'ESTANY

Amb les ganes d'escapar de la calor aprofitar per anar a fer una bona sortida de muntanya ajuda a mantenir-se actiu. Feia temps que tenia en la llista de pendents aquests cims.


Aquesta part del parc natural del comapedrosa és una mica oblidada pels excursionistes del país, pujar al Comapedrosa; cim mes alt d'andorra és habitual, però cap a roca entravessada i estanys forcats pocas vegades hi arribem.

D'entrada cal agafar el camí cap al Pla de l'Estany per les bordes de la coruvilla desde on anem en direcció als Estanys forcats.


No havia estat mai en aquest paratge i la veritat és que es una pena ja que el lloc es increíble. D'aqui cal pujar fins al coll del mateix nom on agafem unes fites cap a la dreta que ens porten al cim del Medacorba, aquest cim te una molt bona cara nord per fer al hivern.


La opció de continuar la cresta cap al Pic del Raco Fred es força atractiva i un cop aquí continuar cap al Port Dret per arribar al cim del Pic del Pla de l'Estany. Una aresta sense gaires complicacions I-IIº i una mica de paciencia ens porten al final.


Al final de l'aresta, quan mires d'on vens, trobes una de les parts mes salvatges d'Andorra i alguns bons cim que s'acosten als 3000m. Ara nomès cal tornar al pla del Estany i baixar a fer un beure al Polar d'Arinsal... com no! un bon panache!


La jornada ha estat genial, 1700m de desnivel aproximadament i 9h de pas tranquil. Tot el dia amb el forro en plena ola de calor... així que gaire poca cosa mes podem demanar. Ara comença a ser el moment de fer alguna bona escalada al pirineu!No hay comentarios: