viernes, 17 de febrero de 2012

Canvi climatic, calentament global... etc. Malgrat tot nosaltres esperem bones condicions hivernals per poder escalar cascades de glaç. Aquest any no feia bona pinta i malgrat tot ens ha regalat uns dies molt, però que molt, bons!


Diumenge 12-2, amb en Raul i en "Beltza", fem una bona jornada al " Barranco de Salcorz" que esta en unes condicions brutals. Demà ja tindrem al Alberto i en "Tasker" aquí, així que ja veurem quina en porten al cap.


Avui hem provat d'anar a la cascada de "La Sarra", però com tot el que surt a info-hielo, esta plena de cordades. Així que ens decidim per "La cólera de dios" a la boca sud del tùnel de Bielsa. Sorpresa! no hi ha ningú!


El dia surt fred, les condicions del gel son molt bones. Ahir hi havia un munt de cordades al peu d'aquesta via, avui estem sols. Una via molt bon i estètica com pocas.


"El chorro de pinarra" una d'aquellas que nomès podem fer anys de molt bones condicions, a la boca sud la gent repeteix totes les vies clàsiques sense parar. Així que aprofitem per acabar la jornada amb un molt bon llarg.
Fernando ( Tasker) comença amb la il·lusió de sempre, un llarg per la banda dreta del mur que és un joia.


Després d'això anem a menjar a Parzan i a provar sort en el sorteig dels forfaits de Piau, cosa que surt força be ja que ens toquen dos. Ole!


Avui el dia no pintava gaire be, hem fet una cascada curta davant del refugi de Pineta i hem provat sort a la vall de Chistau, com el barranc de "la Friolina" no estava del tot fet aprofitem per fer un dinar a "casa ruche". Quan baixavem ens hem trobat amb aquest regal. "El barranco del Gallinés (inferior)" feia anys que li anavem al darrera i avui per fi ens hi enfilem, una bona primera.


En Tasker fa una demostració de les que cal veure. La via és impressionant de bonica, una de les que no s'obliden.


Ara sí, "La Sarra" una de las vias mès estèticas que hi ha a la zona de pineta, avui podem gaudir sense aglomeració. Tot i que no estem sols.


En Jordi "Latox" s'ha decidit a venir, em deia l'altre dia que tenia ganes de fer algo. Així que avui li ha tocat una de bona per retrobar sensacions de gel.


L'espera ha tingut recompensa ja que la via és guapa del primer al últim llarg, aqui a la goulotte de sortida.


La banda al complet amb cara de satisfacció, ara uns ràpels i a dinar. Per cert aquest dia vam aconseguir mes forfaits, haurem d'anar a fer unes baixades!Dijous, hem provat de pujar a Ordiceto i la neu no ens ho ha permès. Al final tornem a Pineta per fer "la nostalgia del irlandes", una cascada que ens dona una bona sorpresa.


Aquesta és una torrentera en la que vas trobant resalts disfrutons, fins que a la part de dalt dos bons llargs et deixen amb molt bon gust de boca.


Com no podia ser una visita al Sobrarbe sense un bon "asado" d'en Raul, dimecres ens vam juntar a Escalona pel ritual.


4kg de carn i vuit morts de fam....


Em toca tornar a casa, snif snif, ja que divendres treballo, però si tenim sort i les condicions aguanten la propera serà bona. En Tasker esta motivat i Alberto ja ha fet uns quants llargs de primer així que...
Per cert aprofito per penjar un parell de fotos curioses d'un artista.


Una de las peças que Raul ha portat a l'exposició que te muntada aquests dias a La Espuña, un escalador-escultor i tot un personatge del pirineu.

1 comentario:

bolas dijo...

guapo guapo guapo!!!