lunes, 20 de julio de 2009

PIC DE RIBULS


PIC DE RIBULS Circ de Pessons

Aquesta és per mi una de les vies més guapas d'andorra, una escalada d'alta muntanya en un lloc molt trànquil. L'aproximació desde el refugi de Pessons en una horeta ho converteix en una activitat força completa.

La via comença amb els dos llargs més difícils de tot l'itinerari i despres es força mantinguda fins que arriba a la primera agulla. Tots els llargs d'aquesta primera part tenen algun tram per mirar-ho be.

Després de la primera agulla podem fer una travessa per la dreta de la segona agulla o pujar a dalt d'aquesta i fer un ràppel de 15m per arribar al collet i continuar per l'aresta direcció al cim. Jo prefereixo fer la travessa tot i que es un pèl delicada ja que t'estalvia la maniobra del ràppel.


Un cop a dalt del pic s'ha de anar a buscar una canal per desgrimpar que ens porta al coll de la gran canal que queda a l'esquerra del pic per que tornem al peu de via.


Material per la via: Joc de friends, tascons ( 2 o 3 peces mitjanas) ja que en el segon llarg van millor que els aliens, joc d'aliens. 15 cintes i bagues llargues.

La via té reunions equipades tot i que alguna s'ha de muntar.

La ressenya detallada es pot trobar al llibre d'escalades a Andorra de la FAM, cal tenir en compte que el primer i segon llarg son 6a per molta gent i no 5+.


No hay comentarios: